Info

site map

English|Deutsch|Italian|Hrvatski|Tourism accommodations|Hotels for sale|Contact us

Introduction

Search properties  Yacht  charter Exclusive offer Your questions FAQ

logotip

TURIZAM

Turisticka ponuda
Yacht charter

O Hrvatskoj
O Splitu

Biseri Hrvatske:
Dubrovnik - Biser Hrvatske
Bol - Biser Hrvatske
Plitvice - Biser Hrvatske
Opatija - Biser Hrvatske
Contact usPlitvice

Područje Plitvičkih jezera, proglašeno nacionalnim parkom 1949. godine, ubraja se u najljepše prirodne znamenitosti Europe. To je šumovit planinski kraj kroz koji se, jedno ispod drugog, niže šesnaest prekrasnih jezera i jezeraca kristalno modrozelene boje. Vodom ih pune mnoge rječice i potoci, a međusobno su povezani pjenušavim kaskadama i šumskoim slapovima. Taloženjem kalcijeva i magnezijeva karbonata iz protočne vode i posredovanjem posebnih vrsta alga i mahovina nastala je i danas nastaje na mjestima prirodnih prepreka šupljikava vrsta kamena - sedra ili travertin. Riječ je o biodinamičkom procesu koji je i prvorazredna atrakcija i izniman i zanimljiv znanstveni fenomen. Proces izgradnje traje i danas u uvjetima neporemećenih ekoloških odnosa.

Nacionalni park se prostire na području od 19492ha, od čega su 15715ha šume, 217ha vode, 3539 ha su travnjaci sa seoskim prostorima.

Visoka šuma mjestimično poprima prašumske oblike, a tom prirodnom bogatstvu odgovara i šarolikost biljnog i životinjskog svijeta. Uz mnogobrojne vrste ptica i sitne divljači, u parku ima srna, medvjeda, vukova, divljih svinja i divljih mačaka, a u vodam pastrva.


Nekretnine, Split
CROATIA

tel:      098 748 505
e-mail:info@nekretnine.org